De mensen van Bij Jet (38): Dorien

We waren te lang stil. Sorry. Corona. Maar het wordt tijd dat we weer eens van ons laten horen. Want Bij Jet is nog altijd druk met het aan werk helpen van Schijndelaren. Neem Dorien.


In de serie ‘De mensen van Bij Jet’ vertellen wij van Jet doorgaans over wat we voor een kandidaat deden. Dit keer doen we het anders. Dit keer publiceren we een brief die we ontvingen van Dorien:

Eind 2019… begin 2020… Het ging even niet goed met me. Totaal niet goed met me. Te veel dingen in mijn leven die de boel even op z’n kop zette, wat resulteerde in een hersencrash… Een sabbatical nemen was voor mij een  goede oplossing. Even niet werken, geen inkomen… even niemand verantwoording af hoeven leggen, rust… Ben kort in aanraking geweest met Reinier van Arkel en heb persoonlijk ervaren hoe slecht het is gesteld met de hulpverlening als je direct hulp nodig hebt.

Ik had nooit eerder van ‘Bij Jet’ gehoord… Misschien wel ooit iets  gelezen erover in de krant, maar toen was het voor mij persoonlijk totaal niet van toepassing.

Dus toen ik in deze situatie terecht kwam ben ik de website van ‘Bij Jet’ eens gaan bekijken. Ja, Jet Geerkens en Jetty Eugster, die twee dames ken(de) ik wel. ‘Bij Jet’, wat een toepasselijke naam als je deze twee dames hebt gekend. Ik ben spontaan een keer binnengelopen ‘Bij Jet’ voor wat informatie.

Dat voelde meteen al goed. Daarna een persoonlijke afspraak gemaakt voor een gesprek met Mirjam van Esch. Ik voelde me direct welkom, gehoord, gesteund en geholpen.

De Corona kwam eraan. Het leek alsof de wereld samen met mij in lockdown was. De aandacht  van ‘Bij Jet’ bleef op afstand echter doorgaan. Ondertussen kreeg ik een heel leuk adres door van ‘Bij Jet’ om eens te gaan kijken voor vrijwilligerswerk, wat wel bij mij zou passen. Dat was een schot in de roos voor beide partijen.

Dit was het begin van herstel om weer in de toekomst te gaan kijken en stilletjes aan weer aan het werk te gaan. Hier ben ik ‘Bij Jet’ heel dankbaar voor! Vanaf september heb ik een leuke baan voor zestien uur per week hier in Schijndel. Dat niet alleen: het vrijwilligerswerk is omgezet naar vier uur per week betaald werk.

Ik ben ontzettend trots! Trots op Schijndel! Trots op ‘Bij Jet’!  Zo’n mooi initiatief dat mensen helpt die dat eventjes nodig hebben. En het werkt, dat heb ik ondertussen zelf ervaren. Ik word blij als ik de slogans nog eens lees: ‘Bij Jet, waar ontmoeting werkt’ en ‘Bij Jet maken ze er werk van’. Het is zo!

Ik vertel het graag door aan mensen waarvan ik denk dat ze gebaat zijn bij hulp van ‘Bij Jet’. Vanuit dankbaarheid dat het mij heeft geholpen. Dat ze nog vele mensen, die dat nodig zullen gaan hebben  in de toekomst,  gaan helpen. ’Bij Jet’ doet het er echt toe! Met een beetje aandacht kom je al ver. Zegt het voort!

Dankjewel, ‘Bij Jet’!

Dorien

Wij van Bij Jet zijn een beetje ontroerd van zo’n brief…